Съдът и днес не реши дали Десислава Иванчева остава кмет на „Младост”
Фото: btvnovinite.bg

Съдът и днес не реши дали Десислава Иванчева остава кмет на „Младост”

16 новини, 5

Около 10 нови строежа ще изникнат в "Младост" - толкова са забавените разрешителни за строеж в столичния район, които новият кмет е придвижил. Румен Русев стана кмет, докато Десислава Иванчева е в ареста, а днес съдът ще реши дали временно да я отстрани от длъжността й.

Това са жилищни сгради и за обществено обслужване, посочи Русев пред "Здравей, България" по NOVA.

По думите на арх. Русев забавянето с издаването на преписките е около 3-4 месеца, и сега той се е заел с това хората да ги получават навреме. Самият той обаче псоочи, че в цяла България има забавяне - той има строителен бизнес и не се било случвало да получи разрешително за строеж навреме.

Той подчерта, че изцяло подкрепя идеята, зад която стои и Иванчева – запазването на зелените площи в „Младост” и спиране на презастрояването.

„За мен Десислава Иванчева е невинна до доказване на противното. Освен това, не намирам връзка между забавените в общината преписки и ареста й. Процесът срещу нея не оказва никакво влияние на работата ми”.

Той е категоричен, че поема най-отговорния пост в столичния район с цел да докаже, че администрацията там може да работи нормално.7

Арх. Русев, който беше избран от Столичния общински съвет повече от два месеца след ареста на Иванчева, каза, че е имал конфликти с нея само заради забавяне в работата.

„При постъпването си на работа имах конфликт на интереси със строителна фирма и съм заяв...

    Повече за vesti.bg