Златко Далич: Няма да сме уморени на финала

Националният селекционер на Хърватия Златко Далич със самочувствие заяви, че на финала на Световното пърненство ще се срещнат двата най-достойни и заслужили отбора. Хърватия стана първият отбор от Балканите и Източна Европа, който ще играе на финал за титлата. Техен съперник ще бъде световният шампион от 1998 година и двукратен европейски Франция.

"Сега ни чака най-сериозното изпитание на цялото Световно първенство. Французите показаха различен стил. Видяхме, че могат и да се защитават, а също така и да контраатакуват опасно. На нас ще ни бъде трудно да им се противопоставим, защото те разполагат с изключително бързи футболисти в предни позиции, каквито са например Гризман и Мбапе.

"Но дори и да успеят да затворят Лука Модрич в средата на терена, ние не сме притеснени, защото имаме и други варианти. Лука се изкачи до максимални върхове в клубната си кариера и една спечелена световна титла ще се превърне в кулминация на неговата кариера. Ще бъда много щастлив, ако Лука Модрич получи "Златната топка". И това ще бъде напълно заслужено, добави Далич. Хърватският селекционер през цялото време на срещата си с медиите не спря да се усмихва, а така прие и въпросът дали играчите му вече не са уморени.

Хърватите стигнаха до финала, след като във всеки един от трите си мача в елиминациите играха поне продължения.

Повече за gong.bg