Започна работата по разширението на пътя между Поморие и Ахелой

Започна работата по разширението на пътя между Поморие и Ахелой. Ще бъде изградено второ платно на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас.

Стойността на реконструкцията е близо 21,5 млн. лв. Проектът се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг „Ахелой“. Трасето пресича територията на две защитени зони по Натура 2000.

По договор срокът за изпълнение на обекта е 187 дни, от които 14 за проектиране, а 173 за строителство. Очаква се при добри метеорологични условия второто платно между Поморие и Ахелой да е завършено в средата на 2018 г.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Стойността на договора им е 21,5 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Ен Ар Консулт“ ЕООД. Техният договор е на стойност 224 хил. лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Виа план“ ЕООД.

„Днешният петък 13-ти ще бъде фатален за задръстванията и пътно-транспортните произшествия при преминаването между Бургас и Слънчев бряг“, каза Нанков.

Продължава и подготовката за обхода на Ахелой. Пред медиите Николай Нанков обясни, че се очаква решение на Върховния административен съд, за да приключи изборът на изпълнител за обекта.

Той коментира, че не може да бъде предвидено кога строителството на пътя ...

Повече за investor.bg