Тръмп подбра Тереза Мей още преди да кацне в Лондон

Донлад Тръмп пристигна в четвъртък следобед на първото си президентско посещение във Великобритания, но още преди да кацне там нападна британската министър-председателка Тереза Мей за стратегията й за Брекзит. По думите му Обединеното кралство явно иска да остане "поне частично въвлечено обратно с Европейския съюз", визирайки т.нар. план "Чекърс" на Мей, предвиждащ по-мек Брекзит.

Тръмп и съпругата му Мелания се приземиха с президентския самолет Air Force One на частна писта до летище Станстед, където ги чакаха три хеликоптера MV-22 Osprey – използвани за транспортирането на екипа на Тръмп и охраната му, както и два хеликоптера VH-60N White Hawks. От летището делегацията се отправи към резиденцията на американския посланик в Лондон. Излизайки от самолета, Тръмп помаха на посрещащите го, после слезе по стълбите и подаде ръка на първата дама, която бе облечена в елегантна бежова рокля с червен колан.

Преди да отпътува от Брюксел, където участва в срещата на върха на НАТО, Тръмп заяви, че сега Великобритания е "горещо място". "Вижте всички тези оставки [на министри]", уточни той. "Виждате какво става из целия свят с имиграцията...Мисля, че Брекзит се случи заради това", коментира Тръмп и продължи: "Брекзит е Брекзит". По думите му британският народ затова е "гласувал да се отдели" от ЕС, но правителството сега поема различен курс – "не знам дали това е, за което те гласуваха".

...

Повече за mediapool.bg