Теменужка Петкова: Държавата не може да помогне на Гинка Върбакова

"Държавата няма как да помогне на г-жа Върбакова. Тя не може да поема такива ангажименти да финансира подобна сделка". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова пред Нова телевизия.

Според министър Перкова напрежението около сделката за ЧЕЗ е изкуствено създадено и към момента поводи за паника няма. Тя обясни, че три министерства анализират най-добрия изход от ситуацията и детайлите щели да бъдат уточнявани.

Не било ясно и каква най-висока цена е склонна да плати държавата, ако чешката страна позволи България да участва в продажбата.

"Сделката стартира като бизнес сделка. Сами видяхте как темата ескалира и как всъщност някои се опитаха да направят от тази чисто икономическа бизнес сделка политически въпрос. Смятам, че това развитие на събитията не беше благоприятно за никого", на мнение е Петкова.

Няма ясното каква цена е склонна да плати държавата, ако чешката страна позволи да участваме в сделката. Това щяло да бъде последното, което да се обсъжда.

"За нас е много важно българските граждани да бъдат спокойни. Разбираме какви са страховете на хората", заяви Петкова и добави, че желанията на управлението са да се създадат такива условия, че страховете на хората да бъдат минимализирани.

"Хората да бъдат спокойни, че държавата ще има определено контролно участие в тази сделка", иска Теменужка Петкова.

Тя коментира и изказването на Припомняме, президентът Румен Радев об...

Повече за webcafe.bg