Сидеров, Бареков и Цеков учредяват новия консерватизъм

Проучване, направено от Института за модерна политика на президентския съветник Борислав Цеков, определя лидера на "Атака" Волен Сидеров като най-разпознаваемия консервативен политик в България. Същото това проучване даде основание на евродепутата и бивш водещ във финансираната от КТБ телевизия ТВ 7 Николай Бареков да обяви, че Сидеров "може и трябва да оглави" голяма консервативна коалиция на европейските избори.

Междувременно партия "Атака" ще кандидатства в Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ), към която сега се числят евродепутатите Бареков и Ангел Джамбазки (ВМРО). Всичко това стана ясно в петък на кръгла маса "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България", на която присъства и Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР (групата в европейския парламент) и президент на АКРЕ.

"Атака" беше съдомакин на събитието, а основен домакин бе евродепутатът и председател на партия "Презареди България" Николай Бареков, по -известен с бившата си партия "България без цензура". АКРЕ се надява управлява ЕС в коалиция с Европейската народна партия след изборите за Европейски парламент през май 2019 г. Очевидно пък Сидеров пък се надява "Обединени патриоти" да се явят на изборите в коалиция с други "патриоти".

Според неофициална информация на Mediapool ходовете на Сидеров са опит за "изнудване" на коалиционните му партньори от НФСБ и ВМРО за по-п...

Повече за mediapool.bg