Раева: При ансамблите конкуренцията ще е още по-жестока

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че очаква още по-ожесточена конкуренция при ансамблите на Световното, което се провежда в „Арена Армеец“ в София. Ръководителят на нежния спорт у нас говори след подиум тренировката на нашия състав, който започва участието си на форума в събота, 15 септември.

За Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова предстои многобоят, като изиграванията в техния поток започват след 16:30 часа. В неделя, 16 септември, когато е и последният ден на 36-ия шампионат на планетата, са финалите на двете съчетания – на три топки и две въжета и на пет обръча.

„Доволна съм, момичетата са пределно мобилизирани и концентрирани и направиха една много силна подиум тренировка“, започна Илиана Раева

„Не съм казвала, че се борим за световна титла. Казах, че сме много добри и ако си изиграем съчетанията, можем да спечелим световната титла. Свидетели сме на една безпрецедентна конкуренция в индивидуалното и ансамбъла. И както каза Мори Ватанабе – очаква големи изненади. Видяхте какво се случва при индивидуалното с медалистките от Италия. Мисля, че в ансамбъла ще бъде още по-жестока конкуренцията.

Момичетата напълно осъзнават своята сила и възможности. При всички случаи има вълнение. Мисля, че успяваме да мобилизираме, да успокоим и да са спокойни децата“, продължи Раева.

Повече за gong.bg