Радев забърка нов скандал: Държавата плаща за два реда ограда, а се строи само един

Президентът Румен Радев забърка нов скандал около себе си, след като в петък без да изнесе никакви доказателства изненадващо обяви, че държавата плаща за два реда ограда по границата с Турция, а реално се строи само един. "Има редица смущаващи факти около строителството на оградата по границата с Турция. Договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова, а самата ограда е едноредна", обясни Радев, който е на посещение в Хасково.

Подобна информация около проекта, чиято цена вече надминава 170 млн. лева, се огласява за първи път, като до момента не е имало никакви съмнения в тази посока. Радев не даде повече подробности за нарушенията и не стана ясно откъде е почерпил тази „информация“, дали е сезирал прокуратурата за установените нарушения и в кои конкретни участъци са те. "Вие си отговорете какво означава това. Ще държа истината да бъде изяснена", заяви Радев, цитиран от БТА.

Проектът за строителството на оградата бе изготвен от МВР, а за изпълнението отговарят областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол. Филип Гунев: Каквото е поръчано, това е построено Зам.-вътрешният министър във втория кабинет на ГЕРБ Филип Гунев отхвърли твърденията на президента. "Изнесената информация не е вярна", заяви Гунев пред Mediapool. Той обяви, че държавата е платила за построяването на двуредова и на едноредова ограда по границата с Турция.

Накрая, където и каквото е ...

Повече за mediapool.bg