Предстоящи събития в страната на 13 януари 2018

*** Чирпан. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие тържествата по случай 140 годишни от рождението на Пейо Яворов. Честванията започват в 17.00 часа, когато пред къщата музей на поета ще бъде запален огънят на Яворовата поезия. В 17.30 часа Илияна Йотова ще произнесе приветствено слово. Вицепрезидентът ще присъства на тържествена Яворова вечер във Военния клуб, която започва в 18.00 часа.

*** София. От 11.00 часа Националният съвет на БСП ще обсъди Истанбулската конвенция.

*** София. В района на хижа „Алеко" на Витоша ще се проведе практически семинар, на който ще бъдат демонстрирани техническите способи по темите, представени по време на лекцията „Безопасност в зимната планина", проведена на 10 януари в БЧК.

*** София. От 11.00 часа пред бюст паметника на Алеко Константинов в Борисовата градина ще се проведе тържествено отбелязване на 155 години от рождението на Щастливеца - патрон на Българския туристически съюз.

*** София. От 11.00 часа пред х. Алеко София2018 се включва за трети път в отбелязването на Световния ден на снега с организирането на Витоша Зимен Фест.

*** София. От 11.30 часа в двора на къщa музей „П. К. Яворов", на ул. „Г. С Раковски" в столицата, студенти-поети от Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще представят свои творби, посветени на П. К. Яворов. Експозицията на къща музей „П. К

Повече за cross.bg