"Поверително от Ел Ей": Почти всички в Холивуд са знаели, но мълчали за секс посегателствата на Уайнстийн

Скандалът с обвиненията в сексуален тормоз, отправени към един от най-успешните холидовдски кинопродуценти - Харви Уайнстийн, всеки ден се разгаря с нова сила. Американската актриса Роуз Макгауън публично обяви в петък, че той я изнасилил, след като по-рано тя и още десетки актриси, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Ашли Джъд, Розана Аркет, Мира Сорвино и пр. се оплакаха от сексуални посегателства от страна на Уайнстийн.

В същото време и известни актьори проговориха, че са станали жертва на сексуални домогвания от страна на могъщи холиводуски шефове, но така и не съобщиха имена. В серия публикации в Туитър Роуз Макгауън обвини и директора на "Амазон студиос" Роу Прайс, че е игнорирал оплакванията й, отправени по-рано. Преди ден самият Прайс бе обвинен за сексуално посегателство срещу продуцентка, в резултат на което компанията "Амазон" временно го отстрани и изпрати в принудителен отпуск.

Засега Прайс не е коментирал нищо, а Уайнстийн, който междувременно бе уволнен от собствената си продуцентска компания, отрича обвиненията. Обръщайки се към изпълнителния директор на "Амазон" Джеф Безос, Макгауън критикува компанията, че върти бизнес с Уайнстийн. "Аз казах на ръководителя на вашето студио, че Харви Уайнстийн ме изнасили", пише тя в Туитър и допълва, че му го е казала неведнъж.

"Той каза, че това не било доказано. Казах му, че аз съм доказателството", допълва актри...

Повече за mediapool.bg