Поптодорова похвали Доналд Туск и Лиляна Павлова

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова похвали председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск за изключителната му реч при откриването на българското европредседателство и ресорния министър Лиляна Павлова за целеустремеността й. "Доналд Туск е много високо качество политик", каза Поптодорова пред Нова телевизия. Тя определи речта му като "ораторско изказване". "От дълго време не съм чувала такова у нас.

Защото нападките и логореята не са ораторство", коментира бившият дипломат. Тя посочи, че политическото лидерство на първо място се изразява именно в това да умееш да говориш на хората си. Поптодорова похвали и работата на министъра за българското европредседателство Лиляна Павлова. "Това правителство има голям късмет с нея заради целеустремеността й", каза Поптодорова. Тя засегна и евентуалното бъдещо присъединяване на страната ни към Еврозоната.

"То няма да бъде безболезнено и трябва да се обясни на хората какво точно означава", заяви бившият посланик. В четвъртък финансовият министър Владислав Горанов каза, че България официално ще кандидатства за влизане в чакалнята на еврозоната до края на юни.

Повече за mediapool.bg