Почина простреляният данъчен шеф, разследването е в мъгла

Простреляният началник на отдел "Фискален контрол" в Националната агенция по приходите Иво Стаменов е починал в петък преди обед. Това казаха от Военно-медицинска академия, където лекарите се бореха за живота на 43- годишния мъж почти месец. Бившият полицай беше прострелян на 18 декември около 8:40 ч. на ул. "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София. Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св.

Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция по приходите (НАП). Внезапно, откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два - страничното. Нападателите избягали с автомобила си. Тежко ранен Стаменов беше приет във Военно-медицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма.

Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. Премиерът Бойко Борисов се закани държавата да отмъсти на извършителя и поръчителя на стрелбата по висшия данъчен служител. Той обеща бързи ответни мерки, но до момента няма задържани за стрелбата, както и публична информация докъде е стигнало разследването. Иво Стаменов оглави спецзвеното "Фискален контрол" в НАП.

То беше създадено преди няколко години с цел противодейст...

Повече за mediapool.bg