"Плосък данък още най-малко 5 години", "АЕЦ "Козлодуй" няма да се обединява с ТЕЦ "Марица-изток 2""

- Г-н Дянков, 10 години след въвеждането на плоския данък в България се породи дискусия около неговата ефективност. Бившият премиер Иван Костов призова за замяната му с прогресивен данък, синдикатите също поискаха прогресивна скала, към тях се присъединиха БСП и АБВ. Какъв е вашият коментар - има ли необходимост да сменя плоският данък с прогресивен?

- Рано е да се мисли за промени в данъчната система. Тя работи добре за българите. 10 години е била стабилна. Тази стабилност ни е нужна още най-малко 5 години, за да може България да се фокусира върху други теми като икономическия растеж и преодоляване на неравенството между регионите.

"Близо 5 млн. лв. в аванс е получила "Джи Пи груп" за ремонта на "Графа" е водещo заглавиe на в. "Сега"

За ремонта на "Граф Игнатиев" Столичната община е платила на изпълнителя му "Джи Пи груп" към момента 4.8 млн. лв. Сумата е аванс по договора със строителя, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. "Изпълнителят досега е получил само аванс, защото няма приключил нито един обект и не е актувана нито една дейност", заяви тя в отговор на критики на общинските съветници от БСП относно действията на общината.

Заседанието на СОС започна с остри критики на опозицията към ремонтите в София и в частност проекта за обновяването на ул. "Граф Игнатиев". От "Група 5" продължиха да настояват з...

Повече за news.bg