От МВР обявиха за издирване избягалия затворник от болницата в Пловдив

Полицията обяви за издирване 59-годишния затворник Младен Младенов, който избяга вчера от болница в Пловдив, съобщиха от МВР. Властите призовават всички граждани, които разполагат с информация за местонахождението му, да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, както и в най-близкото районно полицейско управление или на националния спешен телефон 112.

В сряда вечер около 20.30 часа във Второ РУ в Пловдив постъпил сигнал от затвора в града, че Младенов е в неизвестност, след като напуснал без предупреждение болница, където бил настанен за лечение.

От Районната прокуратура в града обявиха още снощи за бягството на затворника. Младенов е осъден за кражба на година и половина затвор.

Присъдата си е изтърпявал при първоначален "общ" режим в затворническо общежитие от открит тип "Хеброс" към затвора в Пловдив. Затова и е бил в болницата без охрана, обясняват от прокуратурата.

Това е пореден случай на липсващ затворник от Пловдив за последните няколко месеца, припомня БНТ.

В края на юни арестант избяга през прозореца на тоалетна в Районното полицейско управление в града. Два дни по-късно той се предаде сам в Окръжна прокуратура - Монтана, откъдето е родом. През април от затвора в Пловдив избяга и рецидивист, осъден за разпространение на наркотици. Той беше заловен след издирване в продължение на две седмици.

Webcafe.bg предупреждава, че ...

Повече за webcafe.bg