Официално: Росен Ангелов е убиецът, след това се е самоубил

56-годишният Росен Ангелов е убил шестимата в Нови Искър, след което се е самоубил. В това няма съмнения от събраните доказателства.

Това заяви на пресконференция директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

По думите му, при аутопсията на трупа на Ангелов, който бе намерен на 7 януари в изоставена вила в село Луково, е установено, че той най-вероятно се е самоубил два дни по-рано - на 5 януари.

"Барутните частици от ръцете на Росен Ангелов са същите, като по проектила, изваден от неговата глава. Ние можем с голяма степен на вероятност да твърдим, че става въпрос за самоубийство. Няма никакви следи от борба, това е просто човек, който е легнал и се е самоубил. Пистолетът е имал саморъчно направен заглушител по схема от интернет. Той е направен от автомобилен маслен филтър", обясни Сарафов.

Той допълни, че със същото оръжие са убити Кети Николова и останалите петима в къщата в Нови Искър.

"През цялото време на разследването съм поддържал лично връзка с директора на Научноизследователски институт по криминалистика към МВР Добринка Маркова, с която сме обсъдили заключенията от експертизите от института по криминология. Иззети са дрехи на самия Росен Ангелов, по които категорично има кръв на Кети, както и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. За нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, който след това се е самоубил", доба...

Повече за dnes.dir.bg