(OF) В хибридната атака спрямо България са подведени много от международните политици, смята Цветан Цветанов

В хибридната атака спрямо България и институциите бяха подведени много от политиците, с които ние сме в изключително добри отношения, но те много бързо се разграничиха от първоначалните си постове и подкрепиха усилията на българските власти и резултатите от началния етап на разследването. Това коментира в кулоарите на НС председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос има ли намеса според него на БСП в атаките на международно ниво във връзка с убийството на Виктория Маринова.

Свободата на словото няма ограничения, всеки един може да напише всичко, да го сподели в социалните мрежи по начин, по който сметне за необходимо, но трябва да се придържаме както към журналистическа, така и към политическа хигиена, обясни политикът. Да се поинтересуваме и тези, които направиха съответните бдения, протести защо всъщност приложиха този механизъм за очерняне на страната, смятайки, че ще спечелят бъдещ политически дивидент, посъветва зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов не смята, че някъде е обидил Елена Йончева /БСП/ по начин, че тя до го съди. Това той каза във връзка с намерението на журналистката, в момента депутат от левицата, да съди него и Делян Добрев в България и Страсбург за клевета по неин адрес. В страната има разделение на властите и всеки може да потърси правата си в съда или пред компетентната институция, която има отношение, като комисията за дискриминация в случая, п...

Повече за bta.bg