(OF) Слаби протести в Лондон при пристигането на Тръмп на посещение във Великобритания

Незначителни протести имаше в Лондон днес при пристигането на американския президент Доналд Тръмп на 4-дневно посещение във Великобритания, предаде ДПА. На лондонското летище "Станстед" Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати от британския министър на международната търговия Лиъм Фокс и посланика на САЩ Ууди Джонсън, след което се отправиха към резиденцията на посланика в Риджънтс парк в центъра на Лондон.

Няколко активисти от групировката "Стоп на Тръмп" протестираха пред резиденцията, която бе оградена с новоиздигната временна желязна преграда и врати за контролиран допуск през нея. . Правозащитната организация Амнести интернешънъл бе издигнала огромен плакат на моста Воксхол в центъра на столицата с лика на Тръмп и текст "Кошмар за човешките права". Очакват се повече протести пред двореца Бленъм край Оксфорд, където ще се състои официалното посрещане на президента и където той ще вечеря с британската премиерка Тереза Мей и с бизнес лидери.

Очакват се по-големи протести с участието на хиляди хора утре, когато ще бъдат основните разговори между Тръмп и Мей в Чекърс - крайградската резиденция на британската премиерка. Днес из Лондон обикаляше камионетка на групата "Стоп на Тръмп", която разгласяваше послание: "Тръмп, върви си у дома или те чакат протести", и се призоваваха хората да се присъединят към петъчните масови протести.

ДПА припомня, че Тръмп се очакваше да посе...

Повече за bta.bg