(OF) Представител на най-близкото обкръжение на Тръмп е бил уволнен заради твърдения за финансови нередности

Важен сътрудник на американския президент Доналд Тръмп е бил уволнен заради водено срещу него разследване от министерството на вътрешната сигурност на САЩ за тежки финансови престъпления, съобщиха американски медии, цитирани от ДПА. Позовавайки се на трима добре осведомени източници, Си Ен Ен съобщи, че в понеделник президентският сътрудник Джон Макенти е бил отпратен от Белия дом. Не е ясно в какво точно е обвиняван.

Освобождаването му от длъжност е било засенчено от това на държавния секретар Рекс Тилърсън, който вчера внезапно беше уволнен и за поста беше номиниран директорът на ЦРУ Майк Помпейо. Макенти, който беше в предизборния екип на Тръмп през 2016 г. и му беше личен сътрудник в Белия дом, веднага беше нает от вече обявената от американския президент кампания за преизбирането му на следващите президентски избори.

След като гръмна новината за уволнението му, кампанията за преизбиране съобщи, че той е бил назначен в нея заедно с бившата говорителка на Тръмп Катрина Пиърсън. "С оглед на това, че разрастваме дейността си във връзка с тазгодишните междинни избори за Конгрес и кампанията за президентските избори през 2020 г., със задоволство съобщаваме, че при нас се връщат двама прекрасни сътрудници на нашия екип от 2016 г.", заяви шефът на кампанията за преизбиране на Тръмп Брад Парскейл.

При Тръмп бяха извършени доста промени във висшия ешелон на управлението - според ...

Повече за bta.bg