(OF) Цвета Караянчева: Народното събрание ще участва активно в дискусията за бъдещето на ЕС

София, 12 януари / БТА/ Народното събрание ще участва активно в дискусията за бъдещето на Европейския съюз, е заявила председателят на парламента Цвета Караянчева. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и европейските комисари са разговаряли с членовете на Председателския съвет на Народното събрание и председателите на парламентарните комисии. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Цвета Караянчева е подчертала, че днес, повече от всякога, обединена Европа се нуждае от сигурност, стабилност, икономически растеж, социално сближаване, добро бъдеще за младите хора, повече работни места, конкурентоспособност и развит цифров пазар. Тя е посочила, че парламентарното измерение на Българското председателство предоставя отлична възможност за активно участие на Народното събрание в европейския дневен ред.

Подкрепяме обявените приоритети в програмата на България за председателството на Съвета на ЕС и споделяме основните послания в нея - за консенсус, конкурентоспособност и кохезия, е заявила председателят на парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е благодарил, че на откриването на българското председателство вчера е бил даден ясен знак, че нашата страна е част от силна и обединена Европа.

Той е отбелязал, че българският парламент е застанал зад приоритетите на председателството. Европейската перспектива на страните от Западните Балкани означава сигур...

Повече за bta.bg