Общинските болници излизат на протест заради нерешените проблеми в здравеопазването

Общинските болници излизат на протест заради нерешените проблеми в здравеопазването и като последен опит за привличане на вниманието върху непрекъснато нарастващите проблеми в системата на общинското здравеопазване.

Управителния съвет на Сдружението на общинските болници в България /СОББ/ взе решение за обявяване на национален протест на 15 януари от 12 до 13 часа по местонахождение на общинските болници. Протестът ще се изразява в преустановяване на работата на лечебните заведения за болнична медицинска помощ за един час, като пациентите в спешно и животозастрашаващо състояние ще бъдат обслужвани. Това съобщи за БТА председателят на Сдружението д-р Неделчо Тотев и уточни, че мото на протеста ще е: "Спрете унищожаването на общинското здравеопазване!".

До това решение се стигна, след като променяните с годините условия създадоха обстановка, при която общинските болници повече не могат да изпълняват своите задължения, каза д-р Тотев. Според него с протеста се прави последен опит за привличане на вниманието върху непрекъснато нарастващите проблеми в системата на общинското здравеопазване.

Всичко започна преди около 18 години с приемането на законите, определящи структурата и функционирането на здравната система в България, като за този период са приети трите основни закона, а след това са публикувани в повече от 200 броя на "Държавен вестник" над 3000 промени в тях, коментира у...

Повече за investor.bg