Над 35 жалби са подадени срещу Кошлуков в СЕМ

Над 35 жалби срещу водещия на предаването "Още от деня" и програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков са постъпили в Съвета за електронни медии (СЕМ) от петък до вторник. Това става ясно по време на заседанието на регулатора, който разгледа доклад от мониторинга на петъчното предаване, в което Кошлуков два пъти показа среден пръст в ефир. В понеделник водещият се извини за постъпката си, без по нищо да проличи, че съжалява за жестовете си.

Той се оправда, че е реагирал емоционално в защита на колегите си от БНТ, които били обект на нападки от протестиращи. Директорът на БНТ 1 допусна, че ще продължи да реагира първосигнално при подобни поводи, но и изрази надежда, че някой ден ще му дойде акълът. Това обяснение бе съпътствано с обилни обяснения. Повод за неприличния жест, направен от Кошлуков в предаването му "Още от деня" миналата седмица, стана протест пред БНТ, на който се размахваха и рисунки със среден пръст.

Недоволството пред обществената телевизия бе провокирано от начина, по който тя отразява темите за разширяването на зоната за строителство в Национален парк "Пирин" и тенденциозното, според протестиращите, отношение на водещия. Кошлуков потърси сметка за поведението на протестиращите от поканения в студиото Борислав Сандов от "Зелените" и на два път размаха среден пръст, онагледявайки въпроса си "А този знак ще го има ли пак на протестите".

Във вторник пред СЕМ админи...

Повече за mediapool.bg