Национален ТИР протест провокира редакция на Пакета "Мобилност"

Национален протест на стотици камиони и хиляди шофьори в цялата страна, провел се в четвъртък, накара правителство да се задейства в защита на интересите на международните превозвачи, които се притесняват, че нови европейски изисквания за почивките и заплащането на шофьорите ще ги доведат до фалит. Премиерът Бойко Борисов, който е домакин на Срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София, постави въпроса пред германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Емануел Макрон и веднага било разпоредено заедно с българските фирми да се започне преразглеждане на заложеното досега в европейските изисквания, които все още са в процес на съгласуване и одобрени от Брюксел.

Представители на превозвачите веднага са започнали работа с експертите на транспортното министерство, съобщиха пред Mediapool от браншовите съюзи, организатори на масивния национален протест. Оптимизъм, че в бъдещия Пакет "Мобилност“ на Европейския съюз ще бъдат отразени исканията на българските превозвачи и техният интерес ще бъде защитен, прояви министърът на транспорта Ивайло Московски, който се срещна в София с протестиращи срещу новите европейски изисквания шофьори.

Московски разговаря с протестиращите, сн. Министерството на транспорта Стотици камиони на пътя в знак на недоволство Колона от стотина камиони бе строена на столичния булевард "Цариградско шосе" през целия работен ден и затрудни движението в Соф...

Повече за mediapool.bg