(MR) Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

MR 13:28:31 12-01-2018 MH1327MR.003 МВР - БЮЛЕТИН Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР 12 януари 2018 Бургас. Служители от Първо РУ- Бургас задържаха двама мъже - Г.П./40г./ от Габрово, криминално проявен и Б.С./38г./ от Бургас, извършили кражба през декември от жилище в кооперация на ул. "Цар Самуил". От дома те отнели различна едри домакински уреди и дребна техника, както и картини, икони и др.

вещи. След като са установени от полицаите, Г.П. и Б.С. направили самопризнания. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети, а останалите са открити у хора, на които били продадени или оставени за съхранение. Г.П. и Б.С. са задържани със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас. Снощи, към 22.30 часа, в РУ-Средец е получен сигнал за силен шум от дом на ул.

"Средна гора" в града, обитаван от 41-годишния Н.И., криминално проявен. На място е изпратен патрул. Стопанинът, във видимо нетрезво състояние, се държал неадекватно, отказал да се съобрази с полицейските разпореждания и умишлено пречил на полицейските служители да изпълнят служебните си задължения. Задържан е, като при поставянето на белезниците продължил с агресивното поведение, нанесъл удар по главата на единия полицай и скъсал пагона на униформеното му облекло.

Служителят е с повърхностно нараняване. Н.И. е задържан...

Повече за bta.bg