"Лили рибката" с награда "Най-добър в Европа"

Българският детски филм "Лили рибката" спечели престижната награда за "Най-добър в Европа". Продукцията е на сценариста и режисьор Ясен Григоров и е първият български детски игрален филм, който излиза от близо 30 години насам.

"Лили Рибката" е приказка за необикновено дете, което се променя всеки път, щом някой го погледне право в очите.

"Участието във фестивала за "Най-добър филм в Европа" беше случаен изстрел в пространството, но и голяма и удовлетворителна награда за целия екип", сподели в студиото на "България сутрин" режисьорът Ясен Григоров.

Освен с впечатляващ сюжет, филмът се отличава и със съчетание от ефекти, които не са използвани до момента за български филм.

"Лили рибката" успява да събере на едно място едни от най-известните български актьори като Татяна Лолова, Николай Урумов, Койна Русева и Калин Сърменов.

"В света на клишетата, в който всички живеем и етикетите, които слагаме на случващото се около нас, филмът ни кара да се замислим за далеч по-различни и интересни неща", обясни пред Bulgaria ON AIR актьорът Калин Сърменов.

На 13 януари ще бъде проведена първата медийна прожекция на филма, а останалите ще могат да го видят на 9 февруари, когато излиза в кината.

Повече за dnes.bg