Красен Кралев се срещна с изпълнителния директор на Европейската тенис федерация

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с изпълнителния директор на европейската тенис федерация Томас Хамерл, който е в България, за да се запознае по-отблизо с работата на българската федерация и условията за практикуване на този спорт.

Кралев запозна госта си със съвместните програми за хора с увреждания и "Тенисът - спорт за всички", които ММС реализира с българската федерация по тенис.

"В отлични отношения сме с Българската федерация по тенис, които се справят отлично с работата си, особено с подрастващите. За това и получават нашата подкрепа", каза Кралев.

Министърът и Хамерл обсъдиха развитието на тениса сред подрастващите, както на национално, така и на европейско ниво. През изминалата година за първи път в историята на българския тенис 12 състезатели до 14-годишна възраст бяха в топ 100 на европейската ранглиста.

Две от най-добрите ни деца до 14 години Катерина Димитрова и Динко Динков бяха избрани в отбора на Тенис Европа в тази възраст.

В европейската ранглиста до 16 години имаме шест състезатели при момчетата в първите 100 (Антъни Генов e седми, Пьотр Нестеров -29-ти, Максим Хорозов - 49-ти, Николай Неделчев - 64, Марио Радев - 71, Самуил Конов - 78).

България е домакин и на 10 международни турнира за юноши и девойки.

Томас Хамерл сподели, че е останал много доволен от видяното по време на престоя му в България.

"Българската федерация по тенис вър...

Повече за gong.bg