Калоян Паргов: Трябва да сме наясно какво включва Северна Македония и това ще доведе ли до териториални претенции

Вотът на недоверие.

„Внасяте вот на недоверие, а в същото време подкрепяте правителството за модернизацията на армията и за АЕЦ „Белене", какво се случва, заедно ли сте с правителството, защо се получава така?", попита водещата.

Калоян Паргов отговори, че вотът на недоверие не е породен само от последните събития, а е цялостна оценка за управлението на кабинета в последната една година. Инцидентите от последния месец просто са отражение на състоянието на сектор „Сигурност". Лидерът на столичните социалисти обясни, че въпросът не е вече само за националната сигурност, а за сигурността на всеки отделен човек, без значение дали живее в голям град или в малко населено място.

Той определи идеята частни охранители да пазят селата като абдикация на МВР и държавата от отговорност. Случаят в Ботевград ни връща в годините назад, когато вместо държавата да въдвори ред оставяме престъпниците сами да си раздават правосъдие. Всичко това създава чувство за несигурност и този вот има за цел да обобщи всички тези случаи от последната една година.

Повече за cross.bg