Изборите в БГ футбола: от Батето до Батетата

Предизборната кампания в българския футбол вече е открита! Нищо, че гласуването за нов президент на БФС е чак след четири месеца. Кирил Домусчиев и Наско Сираков вече се хванаха за гушите.

Господинът от Разград разправя, че Боби Михайлов си е направо отличник начело на футбола ни, и ако може, нека остане да векува там. А от Сирака нищо не ставало, камо ли шеф на централата.

Господинът от София не остана длъжен. Скочи срещу опонента си с аргументи като параходи, яхти и – разбира се – „100-150 фена със сандвичи в ръка”, колкото според него са тези от Лудогорец. Е, пропусна това за прочутите разградски кренвирши, но и за тях скоро ще стане въпрос…

За управлението на Боби Михайлов най-добре е да се говори като за мъртвец. Или добро, или нищо. Демек – нищо.

Иначе ще трябва да признаем, че за 12 години каквото успяха, съсипаха. А каквото не успяха, го разделиха по шуробаджанашка линия. Справка – ресторантът на новата база на БФС в Бояна, за който се говори, че се държи от сина на Боби – Ники Михайлов.

Но, от друга страна, май се връщат веселите времена във футбола ни от прехода. Тогава само където не се избиваха по конгресите на БФС.

Преди изборите ехтяха пиперливи обвинения, размахваха се компромати, някои дори на сексуална основа. Пратеници на Батето, Вуцата и останалите актьори от футболната власт и нейната опозиция шетаха по градове и села, за да набират гласове за конгреса.

И...

Повече за webcafe.bg