"Интересно" и "не само" – как е договорено Борисов, а не Радев да води делегацията в ООН

Очаквано, решението премиерът Бойко Борисов, а не президентът Румен Радев да води българската делегация за годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, отвори нов фронт на конфронтация между държавния глава и управляващите. Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева обясни в петък, че решението на правителството Борисов да замине в края на месеца на САЩ е заради завършилото българско европредседателство.

Захариева каза, че това е било договорено между кабинетите на президента и премиера. "В никакъв случай не говорим за някакви спекулации, които се чуват. Президентът Радев знае за това. Имало е писма между двата кабинета, среща между кабинетите на президента и на премиера", каза министърът. Само преди два дни обаче от президентството завиха пред Клуб Z, че това решение не е било обсъждано с президентството.

След коментара на Захариева главният секретар на президентската администрация полк. Димитър Стоянов коментира във Фейсбук:"Вярно е за писмата, интересно е съдържанието им, а и не само .... Колко и е трудно на уважаемата г-жа Захариева ...". Така и не стана ясно кое е "интересното" в съдържанието на писмата и какво се крие зад многозначителното "и не само". Външният министър обясни в петък, че според правилата на ООН е възможно страната да се представлява от държавен или правителствен ръководител или от министъра на външните работи, като те могат и да се ро...

Повече за mediapool.bg