Ford вече произвежда новия си EcoSport в Румъния

Американският автомобилен гигант Ford започна производство на новия си SUV EcoSport във фабриката в румънския град Крайова. Компанията инвестира 200 милиона евро в производствената линия, а заводът отваря 1700 нови работни места.

Ford завърши производството на модела B-Max в Крайова и започна това на EcoSport в същата фабрика. Промяната се дължи на развитието на пазара и динамиката в сегмент B (малките автомобили), тъй като все повече клиенти предпочитат SUV и кросоувъри за сметка на многоцелеви превозни средства (MPVs), които включват B-Max.

"EcoSport е още един пример за начина, по който Ford развива бизнесa според силните ни страни - включително SUV-та от световна класа", заяви Стивън Армстронг, президент на Ford за Европа, Близкия изток и Африка.

"С нарастването на търсенето на EcoSport и компактните SUV като цяло сега е подходящият момент да локализираме производството в Европа, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти", посочи Армстронг.

Произведените в Крайова автомобили ще се продават в Европа, с изключение на Русия. Заводът ще доставя модела на 56 пазара на 4 континента. Той ще продължи да произвежда и еднолитровия EcoBoost двигател на Ford.

В момента EcoSport се произвежда във фабриката на Ford в индийския град Ченай. Заводът в Ченай ще продължи да прави EcoSport и да го продава на индийския и други пазари.

До края на годината компанията ще отвори още 1700 рабо...

Повече за news.bg