Един работник е загинал, а друг е тежко ранен при пореден инцидент в казанлъшкия "Арсенал"

Един работник е загинал, а друг е обгорен след пореден инцидент на територията на военния завод "Арсенал" в Казанлък. От дружеството съобщиха, че инцидентът е станал около 10.20 часа в сряда. Загиналият е мъж e на 39-години с инициали Ц.В, пострадалият е К. Ж. Останалите работници са изведени от помещението. Има нанесени материални щети на цеха, в което е възникнала аварията. Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че ситуацията е овладяна.

"Те са били в помещение, където се работи дистанционно. Вътре има бъркалка, където се забърква смес. Не е трябвало да бъдат вътре. Съгласно мерките за безопасност и технологията, е трябвало да бъдат отвън. Управлението на този процес е изнесено отвън, има си табло с бутони. Защо са били вътре, тепърва ще става ясно, но са нарушили техническата дисциплина. Запалва се сместа, няма взрив. Затова няма и пожарна там.

Пламва, обгаря ги, това е димна смес на барутна основа. Това не е взривно вещество. За жалост има тежки обгаряния", обясни Радев, който е експерт по боеприпаси. На място са оперативни групи на фирмата, полицията и специализираните органи. Пострадалият е настанен първоначално в Спешния център на МБАЛ Казанлък, за оказване на първа помощ, но вече е насочен към Университетската болница "Проф.

д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Това е поредният взрив във военен завод. В последните години загинаха общо 19 и бяха ранени 18 души при ...

Повече за mediapool.bg