Ди Франческо: Искам да продължавам да мечтая с Рома

Еузебио Ди Франческо поздрави отбора си за успеха с 1:0 над Шахтьор Донецк в реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига. "Вълците" се класираха напред след загуба с 1:2 в първия мач и с общ резултат 2:2 и благодарение на гола си на чужд терен, са на 1/4-финалите.

ЕДФ добави, че тимът му е чакал за грешка на противника и постави оценка 10 на играчите си в тактическо отношение.

"Ако искате да поставям оценка за отношението на футболистите, бих дал 10. Очевидно, в технически план има още какво да се иска и там бих поставил 6,5. Но момчетата се опитаха да направят всичко, което поисках от тях, въпреки че на моменти закъсняваха. Но всеки се учи с времето.

Искам да продължавам да мечтая с този отбор. Радвам се, че толкова много хора дойдоха на стадиона и ни подкрепяха, страдаха с нас и преживяха всеки един момент. Победата е да изживяваш точно нощи като тази.

Срещу когото и да излезем с тази настройка и себераздаване, можем да стигнем далеч", каза Ди Франческо.

Един Джеко отбеляза победното попадение за Рома в началото на второто полувреме и то бе достатъчно за "вълците" да намерят място след последните осем в най-престижния европейски клубен турнир.

"Направихме нещо, което Рома не е правил от 10 години. И за това сме много горди. Не исках да излизам, защото цял сезон играем за нощи като тази. Вече сред последните осем в Европа, което е показател колко силни сме", каза Джеко.

Web...

Повече за webcafe.bg