Центърът на София е блокиран заради срещата ЕС-Западни Балкани

Лидерите на държавите от Европейския съюз, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и членове на ЕК пристигат в София за участие в срещата на върха ЕС – Западни Балкани.

В София ще бъдат също зам.-председателят и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, комисарят отговарящ за европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан и комисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

Българският премиер Бойко Борисов ще разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Двамата ще обсъдят подготовката и провеждането на срещата ЕС – Западни Балкани на 17 май, на която Борисов и Туск са домакини.

Заради срещата на върха придвижването с автомобил в София днес и утре ще е затруднено. Улици в центъра на столицата ще са затворени за движение и паркиране. От Столичната община призоваха хората да използват градския транспорт.

Предстоящата среща на лидерите на държавите от Европейския съюз и Западните Балкани ще затрудни движението в София от днес до края на работната седмица. От Столична община и СДВР съобщиха какви ограничения за движение и паркиране се въвеждат в столицата в дните от 15 до 17 май.

В посочените участъци ще е забранено паркирането и престоят, а временно ще се ограничава и движението на автомобили - по необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при С...

Повече за webcafe.bg