Български министър обвини англоезичен сайт в "реч на омразата"

Министърът за европредседателството Лиляна Павлова обвини англоезичния новинарски сайт Bulgarianpresidecy.eu в "реч на омразата", а създателят на сайта, че "работи срещу страната си". Това се е случило по време на срещата на Павлова с група от 56 чуждестранни журналисти, поканени да отразят официално старта на българското европредседателство. Лиляна Павлова е била попитана от финландския журналист Пекка Микканен за англоезичния сайт, както и за лошата позиция на България в международните класации за медийна свобода.

Павлова не е коментирала класации, но остро е атакува медията. "Дори не искам да споменавам този сайт, защото не желая да давам гласност на инициатива на някого, който се опитва да работи срещу страната си. Това не е официалният сайт на председателството. Този сайт, въпреки че дублира името на българското председателство, не бива да се взема предвид, когато се отразява националната позиция, по който и да е въпрос.

България има свой официален сайт (на председателството). Мисля, че няма нужда да даваме гласност, защото заедно с вас (чуждестранните журналисти)... ние разчитаме на вас. Свободата на медиите не означава, че трябва да допускаме реч на омразата или фалшиви новини", каза Павлова, цитирана от Bulgarianpresidency.eu. Тя не конкретизира кои точно публикации съдържат "фалшиви новини" и "реч на омразата".

Новинарският сайт бе създаден през есента на миналата г...

Повече за mediapool.bg