БСП внася вот на недоверие на 17 януари без ДПС

Парламентарната група на "БСП за България" ще внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" на 17 януари, но ще го направи без ДПС.

Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Темата на вота остава провалът в борбата с корупцията. Конкретната политика, заради която ще бъде внесено искането, ще стане ясна на 17 януари, сряда.

Мотивите за вота на недоверие вече били готови. Вчера те са били разгледани от Изпълнителното бюро на БСП, както и от парламентарната агрупа. Партията е взела решението сама да внесе вота в парламента.

Нинова обясни, че днес са проведени разговори с ДПС, при което от БСП са обяснили своите аргументи за това. "Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите с гласуването е тяхно политическо решение", обясни Нинова, цитирана от Фокус.

"Мотивите да направим това е, че имаме принципни различния след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено от депутати колеги от ДПС", каза председателят на БСП.

Става дума за думите на Доган, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението, както и за призива да се пази стабилността и сигурността на страната. Според Нинова основният генератор на нестабилност е правителството на Бойко Борисов.

Малко по-късно стана ясно, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие и ще гласува "против" правителството, но със свои мотиви и аргументи. Това съобщи заместник председ...

Повече за webcafe.bg