Борисов за новините от срещата ЕС - Западни Балкани

С благодарност за проявеното разбиране и извинение към софиянци за чудовищния, по думите му, трафик започна премиерът Бойко Борисов изявлението си на пресконференцията в края на днешната Среща на върха ЕС - Западни Балкани. Ползите за България са много повече от това да изстрадаме тези два дни, каза Борисов.

Пресконференцията бе съвместно с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

"Крайно време е всички в България да чуят и да разберат, че това е председателството на България и когато то е успешно, България е успешна. Никой не помни имената, помнят думата България, когато председателството е успешно", заяви премиерът.

"Отдавна не съм слушал толкова от сърце да си говорят тези, които са за и тези, които са против разширяването на ЕС. Ако Западните Балкани олицетворяват една страна, тя ще е по БВП 96 млрд. евро. За да сравните - това е БВП на Словакия. Днес всички тези два дни радости, тъги и усилия, които полагаме е да приемем все едно икономика, колкото Словакия с население по-малко от Румъния. Това ли са големите страхове за ЕС, не е ли по-добре тези хора да са в преговори с ЕС, или да ги оставим", попита Борисов.

Разходката, която направиха Меркел, Мей, и Макрон сутринта по Моста на влюбените е доста символична, както и снимката между Тачи (президентът на Косово) и Вучич (президентът на Косово), както и добрата новина, която сподел...

Повече за vesti.bg