Борисов след срещата: Всички си тръгнаха от България с едно на ум

”Ако Западните Балкани олицетворяват една страна, то нейният БВП ще е 96 милиарда евро в хазната на ЕС. За сравнение колкото на страна като Словакия. Това ли плаши ЕС?” Така Борисов се обърна към чуждестранните журналисти, за да разсее притесненията от разширяването на ЕС.

"Не е ли по-добре тези хора да са в преговори с ЕС, политическите им елити да се стремят да покрият критериите на ЕС или да дойдат външни сили в региона. Всички си тръгнаха оттук с по едно наум“, допълни Борисов.

„За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме с големите геополитически страни, единственото спасение е да сме единни. Вече сме осъзнали, че силата на ЕС е в това. Солидаризирам се с всичко, което казаха колегите преди мен. Видяхте колко споразумения бяха подписани днес“, подчерта Бойко Борисов. По думите му е било постигнато много, за да може след срещата в София, лидерите да си тръгнат с готови подписани проекти.

Разходката, която направиха Тереза Мей, Еманюел Макрон и Ангела Меркел, е много символична. Много съм щастлив колко споразумения лидерите подписаха. Символично е и решението между Вучич и Ципрас, дано скоро да имаме окончателно решение. На всички стана ясно, че с проблемите, които имаме, единственото спасение е да бъдем единни, или както Ангела каза: "Лист да не може да мине между нас", похвали се министър-председателят.

Повече за frognews.bg