Бойко Борисов препоръча директни преговори между Израел и палестинците

България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие на Близкоизточния мирен процес. Всички спорни въпроси трябва да бъдат решавани по пътя на директните преговори между двете страни. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов в рамките на срещата си с премиера на Палестина Рами Хамдала, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Двамата обсъдиха възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес.

На срещата между Бойко Борисов и Рами Хамдала присъства и делегация от България, в която влизат вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев. По време на разговора си с министър-председателя Хамдала, премиерът Бойко Борисов изрази своята искрена надежда тежките конфликти в региона да се разрешат с подписването на мирно споразумение.

"Толкова много ми се иска да има мир, защото нашата страна има дългогодишно приятелство с народите на Израел, на Палестина и на Иран", сподели българският премиер. Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че българо-палестинските отношения са традиционно добри и двете страни ще продължат активната си дейност по развитието им. По думите на българския премиер мост към осъществяването на тази взаимно декларирана цел могат да бъда...

Повече за mediapool.bg