(BO) Трябва по-скоро да се актуализира плана за управление на ПП "Витоша", според Елен Герджиков

София, 12 януари /Ирина Симеонова, БТА/ Най-важната стъпка за модернизацията на съоръженията на Витоша е да бъде актуализиран Планът за управление на природен парк "Витоша". Това каза председателят на Столичния общински съвет /СОС/ Елин Герджиков на пресконференция. Според него борбата срещу актуализацията на плана е защита на сегашния статут. Ако не се приеме новият план, този собственик реално е бетониран там и не може да влезе друг инвеститор, каза Герджиков.

Той отбеляза, че дори да има инвестиционен интерес, той не може да стане със сегашния план за управление. Новият план не предвижда ново застрояване в планината - нито хотели, нито хижи, каза Герджиков. По думите му ще се инвестира само в спортни съоръжения, ски писти и поддръжка. Приемането на новия устройствен план е възможността ние да гарантираме интереса на софиянци и модернизацията, изграждането и подмяната на съоръженията, каза Герджиков.

Той представи и подробности за приватизацията на общинското дружество "Въжени линии". Решението е гласувано на 26 юли 2007 г., а към този момент в СОС няма нито един представител на ГЕРБ - това е два месеца преди изборите за местна власт през 2007 г., каза той. Договорът е подписан през декември 2007 г. от тогавашния директор на Агенцията по приватизация, каза Герджиков и допълни, че през декември все още не е бил конституиран Новият надзорен съвет от новия мандат, а е действа...

Повече за bta.bg