(BO) Предстоящи събития на 13 юли:

София, 13 юли /БТА/ Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери в 11.00 часа изпълнението на ремонтните дейности на бул. "Тодор Каблешков" при ул. "Майор Горталов". В момента се извършват ремонти дейности и разширение на отсечката на "Тодор Каблешков" от бул. "Цар Борис III" до ул. "Майор Горталов". В проверката ще участва и зам.-кметът Евгени Крусев.

/ИРС/ * * * Съветът на ректорите на висшите училища в България ще заседава в Бургас днес. Форумът ще е в сградата на Бургаския свободен университет. Малко след това е предвидена съвместна пресконференция на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и на Управителния съвет на Съвета на ректорите. /ИР/ * * * В сградата на Националния статистически институт (НСИ) в Пловдив, ул."Иван Перпелиев" 5, от 10,30 часа ще се проведе първата регионална среща с областните управители и кметове от Южна България по повод преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 година.

В 15.00 часа е предвиден брифинг за медиите с участието на Диана Янчева, заместник-председател на НСИ и Магдалена Костова - директор на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ. /ДШ/ * * * Тридневният младежки еко фестивал "Лятна случка" започва днес в местността Карандила край Сливен. В шестото издание на еко форума са включени различни работилници, изложения, презентации, практики, артистични пърформанси, срещи, предизвикателства, музика и т...

Повече за bta.bg