(BO) Меморандум за сътрудничество подписаха общината в Кюстендил и "Национална компания индустриални зони"

Кюстендил, 12 януари /Елица Иванова, БТА/ Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на община Кюстендил Петър Паунов и изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" Антоанета Барес. Целта на споразумението е да работи за подпомагане на развитието на икономиката и преките чуждестранни инвестиции в региона. Радвам се, че община Кюстендил се присъединява към нашата инициатива за развитие на индустриалните зони в България, каза Антоанета Барес.

Тя посочи, че днес е направен формален акт за скрепяване на сътрудничеството. "Надявам се да си бъдем полезни и да доведем нови инвеститори в общината", каза Барес. Кметът на Кюстендил уточни, че договорът за партньорство се отнася за конкретен имот, от 190 дка, разположен в близост до републиканския път за Македония и "чакания коридор номер 8". Паунов каза още, че днешният меморандум е началото на ключово партньорство за новата година.

Антоанета Барес посочи, че първата стъпка на Националната компания е активно да промотира терена. "В момента, в който имаме заявен инвеститориски интерес започва и изграждане на инфраструктура", допълни изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони". /ИС/

Повече за bta.bg