6 години от създаването на регионалния канал на обществената телевизия БНТ2

Телевизионният канал, който се създава и излъчва програма на живо от петте регионални центъра на обществената медия - БНТ2, отбелязва шестата годишнината от старта си с поредица от събития в различни градове от страната.

С концерт на Биг Бенд - Русе БНТ 2 ще отбележи шестия си рожден ден в дунавския град. Събитието е на 16 октомври (понеделник) от 19 часа в Доходното здание. Концертът е със специалното участие на Михаил Йосифов - тромпет и Велислав Стоянов - тромбон. Диригент е Димчо Рубчев. Шест специални подаръка очакват гостите на музикалното събитие - онези от тях, които открият на своето място в залата логото на БНТ 2 ще получат покани за двама за театрални и оперни спектакли в Русе до края на годината.

Драматичният театър в Пловдив посвещава на празника на БНТ2 три от представленията си: на 16-ти октомври - авторският спектакъл на Камен Донев "Лекция №2 за всеобщата просвета" и „Чиста къща" от Сара Рул и на 17-ти октомври - представлението „Да се провреш под дъгата" от Георги Марков. По повод рождения ден на БНТ2 преди началото на всеки от спектаклите по двама зрители ще получат специалния театралния подарък на БНТ Пловдив - абонаментни карти за постановките от новия сезон на най-стария професионален театър в България.

Две представления на Държавният куклен театър в Пловдив са свързани с рождения ден на БНТ2

Повече за cross.bg